fbpx
  • 1016 Budapest, Mészáros utca 58. B épület, 4. emelet

  • Nyitvatartás: hétfő-péntek, 8:30-17:00

Az Alpha-Bio Tec. frissítette a CS Scan Body kialakítását

735 429 Alpha Implant

Tisztelt Partnereink!

Az Alpha-Bio Tec. azon útjának részeként, hogy átfogó és hatékony portfóliót biztosítson a klinikusok és technikusok számára, örömmel jelentjük be, hogy az Alpha-Bio Tec. frissítette a CS Scan Body kialakítását.

Az új, frissített dizájn konkáv, azaz homorú emergencia profillal rendelkezik, hogy megakadályozza a túlzott nyomást a fogínyre. Továbbá a scan body ínnyel találkozó része zöld lett, hogy lehetővé tegye a CS csatlakozás egyszerű azonosítását, valamint kapott egy pozicionáló vájatot, amely segít azonosítani, hogy a scan body a megfelelő helyére került-e az implantátumban.

A frissített CS scan body az elődjéhez hasonlóan továbbra is alkalmas mind a fogorvos, mind pedig a fogtechnikus általi használatra:

➔A fogorvos intraorális szkennerrel olvashatja be a rendelőben

➔A fogtechnikus asztali szkennerrel szkennelheti be a laborban

 

A CS scan body 3 részből áll:

• A felső rész PEEK, azaz biokompatibilis anyagból készül, amely lehetővé teszi a digitális lenyomatvételt, intraorális szkenner használata esetén.

• A bázis titánból készül, amely szintén biokompatibilis, valamint az ellenállóképessége révén biztosítja, hogy a scan body többszöri használat esetén is pontosan illeszkedjen az implantátumba.

• CS protetikai csavar rögzíti a scan bodyt az implantátumhoz. Ref#3510.

 

A frissített CS Scan body használatára vonatkozó utasítások

Az ABT CADCAM-könyvtárakat biztosít a következő szoftverekhez: 3Shape, Exocad és Dental Wings.

3ShapeCADCAM szoftver

A CS scan body új, frissített verziójának használatához töltse le az új 3Shape könyvtárat („Version July 2023”) az Alpha-Bio Tec. weboldaláról.

Az új 3Shape könyvtár kétféle CS scan bodyhoz tartozó fájlokat tartalmaz:

1. „LabScanbody” – A scan body korábbi verziójára utal. A fogtechnikus ezt a verziót CSAK a régi scan body (egyenes emergencia profillal bíró) használatakor választja ki. Az új konkáv verzió hibaüzenetet fog generálni.

2. „Dual Use Scan Body” – Az újonnan frissített CS scan bodyra utal, konkáv emergencia profillal. Ezt a scan bodyt a fogorvos vagy a labor választja ki az új konkáv verzió vagy az előző egyenes verziójú scan body használata esetén.

 

Exocad és Dental Wings CADCAM szoftver használatakor

Az exocad és a Dental Wings szoftverek könyvtárfrissítésének „July 2022 Version” nevű verziója támogatja az új CS scan bodyt, ezért új frissítésre nincsen szükség.  Az összes ABT CADCAM könyvtár letölthető az ABT honlapjáról.

Fontos megjegyzések:

– A fogtechnikusok továbbra is használhatják a CS scan body előző verzióját az egyenes profillal. Az intraorális szkennerrel rendelkező fogorvosok számára fel kell ajánlani az új, homorú kialakítású CS scan bodyt, amely minden ínymagassághoz kényelmesen használható.

– Az újonnan tervezett CS Scan body 2023. 10. 26-án lesz megvásárolható

– A korábbi dizájn 2023. 10. 26-tól nem kapható

– További információért és az újonnan tervezett CS scan bodyról szóló útmutatóért kattintson ide.