fbpx
 • 1118 Budapest, Szüret utca 27. 1. em. 17-es kapucsengő

 • Nyitvatartás: hétfő-péntek, 8:30-17:00

Perio-Analyse

PERIO-ANALÍZIS teszt

A PERIO-ANALÍZIS teszt valósidejű polimeráz-láncreakció (PCR) technológia segítségével kimutatja a baktériumok milyenségét, mennyiségét, gomba jelenlétét. Ezek az információk elengedhetetlenek a pontos, SZEMÉLYRE SZABOTT terápiás javaslatok kidolgozásához, melyet az Institut Clinident munkatársai végeznek el. Az “Analitikus jelentésben” megtalálható a mikrobiológiai eredmény, patogén küszöb, baktérium összmennyisége, klinikai értelmezés, terápiás javaslat, újraértékelési javaslat, periimplantitis prevenciós javaslat.

Nagyszámú parodontális betegség kezelhető és kontrollálható a jelenlegi mechanikus eljárásokkal, subgingivális kürettálással, antibiotikumos kezeléssel. Az antibiotikumos kezelés csak a tasakok sebészeti tisztítása mellett hatékony. Bizonyos aggresszív, anaerobikus baktériumok a lágyszövet sejtjein belül találhatóak, és a kontaminált lágy- és keményszövet sebészeti úton történő eltávolítása válhat szükségessé.

Üdvözlöm, Kulcsár Balázs vagyok az Alpha Implant Kft. értékesítési vezetője. Amennyiben érdeklődik a Perio-Analyse termékünkkel kapcsolatban, kérem töltse ki az ajánlatkérő űrlapunkat és két munkanapon belül felveszem Önnel a kapcsolatot.

Hogyan előzzük meg és kezeljük a parodontális betegségeket és a periimplantitist a PERIO-ANALÍZIS teszt segítségével?

A parodontális betegségek oka bizonyos meghatározott patogén baktériumokat tartalmazó biofilm képződése. A kórokozók a páciens nyálában is megtalálhatóak. A baktérium kolonizáció korábban is megjelenhet a páciensnél, vagy pedig az implantátum behelyezését követően (peri-implantitis) is, ha nem kapott megfelelő kezelést vagy alacsony szájhigiénével rendelkezik.

– Bizonyos baktériumok hiánya biztosítja, hogy nem fordul elő parodontális betegség vagy peri-implantitis

– Bizonyos baktériumok és gomba jelenléte növeli a parodontális betegségek vagy a peri-implantitis kockázatát

A következő lista azokat a patogén baktériumokat és gombát tartalmazza, amelyeket a parodontális betegségekhez, vagy a peri-implantitishez köthetünk:

 • Aggregatibacter actinomycetemcomitans
 • Porphyromonas gingivalis
 • Tannerella forsythensis
 • Treponema denticola
 • Prevotella intermedia
 • Peptostreptococcus micros
 • Fusobacterium nucleatum
 • Campylobacter rectus
 • Eikenella corrodens
 • Candida albicans

Jelenleg a szájból azonosítható és kitenyészthető baktériumok közül, 12 baktériumról mutattak ki szoros vagy kevésbé szoros összefüggést a fogágybetegség megjelenésével. Parodontopatogén baktériumnak tekintjük, ha teljesítik a Socransky által módosított Koch-féle posztulátumokat:

Összefüggés – nagyobb gyakorisággal, nagyobb számban fordul elő a betegeknél

Eliminálás – a kórokozó eliminálásával a betegség remissziója következik be

Szervezet válasza – immunválaszt vált ki, emelkedik a szérum-, sulcus folyadék ill. nyál, antitest-tartalma

Virulencia faktor – enzimek, metabolitok, toxinok, antigének termelése,védekezést szolgáló anyagok termelésének kiváltása, amely változásokat okoz a védekező rendszer elemeinek funkciójában

Állatkísérletes modell – bizonyított a betegséget indukáló hatás, illetve megtalálhatók a baktériumok a más módon (pl. kísérletesen) kiváltott károsodások esetén